Benvingut al bloc.
Passa i fes-hi una ullada. No tens gaire cosa a perdre, tret del temps.

dimarts, 5 de juny del 2012


Hi ha cap alternativa?


Ja estem tots parlant obertament i sense embuts d’un rescat d’Espanya per part de la Unió Europea. Les conseqüències seran devastadores (encara més) per a l’economia de les famílies. Inevitablement hi haurà una pujada de l’IVA, amb l’encariment de tots els productes de consum, alimentació, energia, serveis bàsics, transport...
I inevitablement també, s’acabarà de desmantellar el que queda de l’estat del benestar (pensions, edat de jubilació, sanitat pública, educació, serveis socials, ajudes, etc.)
En aquest context, als catalans ens convé més ser rescatats com a part integrant de l’estat espanyol o com a un nou estat independent?
Quines serien les mesures que prendria Europa per a una Catalunya independent? De ben segur serien diferents de les proposades per a una Catalunya diluïda dins l’estat espanyol.
Podríem aconseguir en una Catalunya independent satisfer els criteris europeus d’una manera més ràpida, més eficient i menys perjudicial pel nostre benestar?
Quan trigarà Espanya a redreçar-se? Més temps o menys que una Catalunya independent? Serà més eficient l’estat espanyol en aplicar les mesures correctores per a l’economia? Ho serà menys?
Amb un PIB per càpita a Catalunya superior a la mitjana europea, no ens en sortiríem millor i més ràpid?
Jo sóc independentista convençut, i no em calen les raons econòmiques per a voler que el meu país sigui un país normal, un estat amb els mateixos drets i obligacions que qualsevol altre estat del món.
Però les raons econòmiques ja no permeten esperar a que una conjunció astral favorable ens porti la independència en el moment més adequat.
Si es produeix el rescat de l’estat espanyol per part de la Unió Europea, caldrà sortir al carrer i exigir eleccions anticipades a Catalunya. I caldrà votar a qui ens asseguri que donarà el pas.
Digueu-me si l’alternativa és millor.