Benvingut al bloc.
Passa i fes-hi una ullada. No tens gaire cosa a perdre, tret del temps.

dijous, 16 d’agost del 2012

No en nom meu – Carta oberta al Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. Artur Mas

El Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern de la Generalitat a iniciar negociacions amb el Govern espanyol per a assolir un pacte fiscal en el qual Catalunya recapti tots els impostos i el resultat del qual sigui que Catalunya no perdi posicions respecte a la seva situació en capacitat fiscal un cop feta la contribució a la solidaritat.

Hem sentit veus contradictòries, no només entre els diferents partits polítics que han donat suport a aquesta proposta de pacte sinó també en el si de la coalició que vostè encapçala, Convergència i Unió, sobre el sentit i la finalitat d'aquesta proposta.

El que per a uns és un pas necessari i previ a accions més decidides en el procés cap a la independència del nostre país, per a d'altres el pacte fiscal, si s'assoleix, és l'estació d'arribada.

Com que vostè i el seu Govern, no s'han pronunciat d'una manera oficial sobre aquest particular, vull comunicar-li que jo no donaré suport a cap pacte amb l'Estat espanyol que serveixi per a perpetuar una situació de domini d'una nació sobre una altra.

No cal que li recordi que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya exclou la bilateralitat en les relacions Catalunya-Espanya, ataca la immersió lingüística i l'oficialitat efectiva del català front del castellà i nega l'existència d'una nació catalana, coses totes elles inacceptables des del meu punt de vista per a cap ciutadà que senti Catalunya com el seu país.
Aquestes consideracions del màxim intèrpret de la norma jurídica fonamental de l'Estat espanyol no quedarien resoltes per cap pacte fiscal, per la qual cosa vull manifestar que:

  • No compti amb mi per donar-li suport en cap pacte amb l'Estat espanyol del tipus que sigui, destinat a perpetuar la pertinença de Catalunya dins d'aquest estat.
  • Com a President del Govern de la Generalitat, té el meu suport per a proclamar la independència de Catalunya i em poso a la seva disposició per a ajudar-lo en el que calgui per a dur a terme aquest repte difícil però engrescador per al qual estic segur que compta vostè amb tot un país disposat a seguir-lo.

Agraint-li l'atenció, aprofito per a saludar-lo molt atentament


Enric Molina