Benvingut al bloc.
Passa i fes-hi una ullada. No tens gaire cosa a perdre, tret del temps.

dimecres, 12 de febrer del 2014

“Enfrontaments i aldarulls”: Ciudadanos ens insulta


El portaveu de C’s, Matías Alonso, ha vaticinat aquest dilluns “enfrontaments i aldarulls” al carrer després de l’estiu si l’Executiu espanyol no frena “el desvari separatista i la consulta sobiranista impulsada per la Generalitat"
De nou, com ja he dit alguna vegada aquí en el bloc, ens estan insultant.

Insulten tots els catalans, independentment del seu origen o del seu posicionament respecte de la consulta sobre la independència. Però insulten especialment als contraris a la independència de Catalunya, tractant-los com a brètols incapaços de viure i conviure en democràcia.

Tan allunyats estan del seu propi electorat que són incapaços de veure que es tracta de gent normal? De persones que els agradi o no els agradi la decisió que pugui prendre la majoria del poble de Catalunya, sabran respectar-la com fem tots? De persones que saben defensar les seves idees des del civisme, la política i el debat. Que saben conviure amb els altres sense sortir al carrer amb bats de beisbol quan no els agrada el resultat d’una votació?

A mi em sorprèn molt que aquest tipus de resposta la doni jo, des de l’independentisme, i no s’aixequin les veus dels contraris a la independència indignats per veure’s tractats d’inadaptats socials, de violents capaços de sortir a “enfrontar-se” amb els seus veïns i crear “aldarulls” si no els agrada el que voti la majoria.

La societat catalana està dividida entre aficionats del Barça i de l’Espanyol, del Real Madrid, del Betis o de l’Èibar entre altres. Està dividida entre els partidaris del vi blanc o el vi negre o els que només veuen aigua. Entre laics i creients, ateus i agnòstics. Entre dones, homes i totes les variants de gènere imaginables. Entre rics i pobres i menys rics o menys pobres. Entre castellanoparlants, catalanoparlants, amazighparlants, urduparlants o suahiliparlants. Entre votants de Ciudadanos i votants d’altres forces polítiques o fins i tot els que no voten. Com deia en Quim Monzó, a Catalunya hi ha putes i monges. Hi ha de tot.

Però la gran majoria del poble de Catalunya som gent pacífica que, malgrat el que alguna força política sembla desitjar que passi, ens respectem. Som demòcrates. Tots. Els del Sí-Sí, els del Sí-No, els del No, els del vot blanc, els del nul i els de l’abstenció.
I vostè, Sr. Alonso? Té previst cremar res després de l’estiu si no li agrada el que votem?



Font: Europa Press, barcelona, 10 de febrer.

http://www.europapress.cat/politica/noticia-cs-vaticina-aldarulls-despres-lestiu-si-govern-no-frena-desvari-separatista-20140210121027.html