Benvingut al bloc.
Passa i fes-hi una ullada. No tens gaire cosa a perdre, tret del temps.

diumenge, 15 d’abril del 2018

Alemanya: Us comprem la llibertat


Benvolguda Sra. Merkel,

M’adreço a vostè en la seva qualitat de representant del poble alemany. Però també com a representant de la gran banca i dels inversors del seu país. I si m’ho permet, dels tenidors europeus del deute espanyol a l’estranger.

Li prego que entomem el problema obertament i que comencem ja a negociar quin és el preu -en euros- que els catalans haurem de pagar per poder comprar la nostra llibertat.

Jo m’he atrevit a posar una xifra sobre la taula, com a proposta. Com passa en tota negociació, voldria que despertés el seu interès en la pròpia negociació. No és sols un valor de partida. És una proposta que considero raonable per a les dues parts.

Entenc la els motius que vostè pot tenir respecte de la independència de Catalunya: qui es farà càrrec del monstruós deute de l’estat espanyol? I a més, Com evitar l’efecte contagi que la independència pot tenir en d’altres territoris europeus amb vocació secessionista?

Espanya deu aproximadament el 110% del seu PIB. La independència de Catalunya podria comportar la immediata fallida de l’economia espanyola, cosa que podria desestabilitzar tota la economia europea.
És evident que Catalunya, per sí sola, no pot fer-se càrrec d’aquest deute. Però sí d’una part.

La meva proposta és que Catalunya es faci càrrec de 200,000 milions d’euros en un termini de 25 anys. Això són uns 8,000 milions a l’any.
L’espoli fiscal espanyol a Catalunya és aproximadament un 10% del PIB català. Això són entre 10,000 i 16.000 milions d’euros a l’any, (aproximadament).
La idea és continuar contribuint amb la meitat d’aquesta quantitat anual (un 5% del nostre PIB) per un període de 25 anys.
Aquest seria el preu a pagar per la nostra llibertat. La nostra generació es faria càrrec d’aquest pagament, a fi de deixar als nostres fills i nets un país lliure, just i democràtic on viure.

Evidentment, aquests diners es pagarien directament al Banc Central Europeu, ja que, com pot imaginar, no tenim gaire confiança en com gestionen els recursos els nostres veïns espanyols. I penso que vostès tampoc.

Amb aquest esforç econòmic del poble de Catalunya, es podrien alleugerir les tensions causades pel reconeixement de la República Catalana en el sí de la Unió Europea.

Pensi-ho bé. El poble de Catalunya està majoritàriament disposat a esdevenir un país independent, tant sí com no. La Unió Europea s’hi haurà d’implicar més tard o més d’hora. Un afer intern? Vostè i jo sabem que ja no ho és. Aquest problema no desapareixerà i deixar-ho en mans de l’estat espanyol no és molt bona idea, com ja deu intuir.

Confio que la proposta sigui del seu interès i aprofito per saludar-la molt atentament

Enric Molina
Ciutadà de Catalunya