Benvingut al bloc.
Passa i fes-hi una ullada. No tens gaire cosa a perdre, tret del temps.

diumenge, 12 de juny del 2016

El RUI no és una bona idea


Els qui vam participar en el moviment de les Consultes sobre la independència el 2009 i 2010 i en la consulta participativa del 9-N, ja hauríem de saber-ho.

Un referèndum unilateral i no acordat no és del tot inútil. Serveix per unir-nos en una tasca compartida. Serveix per divulgar el missatge. Serveix per engrescar-nos. És un moment especial...per a nosaltres.
Només per a nosaltres, els qui volem i lluitem per la independència de Catalunya.
No serveix per a gaire cosa més, ni tan sols per comptar els vots favorables a la independència.
No coneixeu ningú que es quedà a casa el 9-N o durant les consultes sobre la independència, malgrat que votaria Sí en un referèndum de debò?
Jo sí. Més d’un.

Hem de fer un referèndum. I ha de ser vinculant. I ha de participar tothom, els del Sí i els del No. I aquests darrers (i uns quants dels altres) només participaran si això va de veres.

I un referèndum de debò, és un referèndum acordat amb l’estat espanyol.
En això estic d’acord amb la gent de Podemos-UnidosPodemos-CatalunyaSÍQueEsPot-EnComú-Iniciativa-ElsVerds-EsquerraUnidaiAlternativa-Etc.
Però aquí s’acaben les coincidències.

Perquè jo sóc realista. L’estat espanyol MAI no acceptarà voluntàriament fer un referèndum acordat. Perquè no en tenen cap necessitat. Si el fan, és probable que el perdin. Si no el fan, ja han guanyat.

Aleshores, com es pot fer? Molt senzill: proclamant la independència de Catalunya des del Parlament, elegit democràticament el 27-S, amb majoria absoluta independentista.

En la proclamació formal de la independència de Catalunya, el Govern ha de fer una crida a les Nacions Unides, la Unió Europea i tots aquells estats que posseeixen part del deute de l’estat espanyol, comunicant-los la voluntat de fer un referèndum de RATIFICACIÓ de la proclamació de la independència.

En proclamar la independència, Catalunya deixa automàticament de ser un assumpte intern del Regne d’Espanya i passa a ser un afer internacional que cal resoldre de la manera més ràpida possible.
Per pura necessitat. I pel pànic dels inversors internacionals a que una independència no pactada posi en risc el cobrament del deute.

Fer un referèndum unilateral, sense proclamar-nos primer independents, és com unir 400 kms. de persones agafades de les mans. Espectacular. Emocionant. Impactant. Però seguim sent espanyols.
Que el referèndum no sigui la reclamació del poble de Catalunya, sinó una exigència de la UE i de la comunitat internacional.
Aquesta és la única via per tenir-ne un de debò.
Que Espanya no tingui més remei que acceptar-lo
I que els votants de Podemos, PSOES Ciudadanos y Pps es vegin obligats a participar per defensar la possessió de Catalunya per part de l’estat espanyol.

EL RUI no és una bona idea.

Proclamar la independència i anunciar un referèndum de ratificació, és la millor eina per a fer-lo acordat i vinculant, i per a que sigui reconegut internacionalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada